Με την ενσωμάτωση της βαλβίδας ανακύκλωσης καυσαερίων EGR (Exhaust Gas Recirculation), οι κατασκευάστριες εταιρίες προσπάθησαν να πετύχουν μείωση των ρύπων και της θερμοκρασίας του θαλάμου καύσεως. Μέσω ηλεκτροβαλβίδων τα καυσαέρια επανέρχονται από την εξάτμιση στο θάλαμο καύσης για να ξανακούνε, ώστε να μειωθεί η εκπομπή  ρύπων στο περιβάλλον. Η βαλβίδα ανακύκλωσης καυσαερίων (Egr) λειτουργεί από τις 800rpm που είναι 100% ανοιχτεί, μειώνοντας σταδιακά το ποσοστό κλεισίματος έως τις 3000rpm που κλείνει τελείως. Με το καιρό οι βαλβίδες μπλοκάρονται από το carbon build ή κολλάνε τελείως.

Τα συμπτώματα που έχει μια Egr από το carbon build:

  • Αυξημένη κατανάλωση
  • Μειωμένη απόδοση
  • Δυσχέρεια του κινητήρα να επιταχύνει ειδικά από της 800 εως τις 3000rpm
  • Λαμπάκι μηχανής και αυτοκίνητο σε ασφαλή λειτουργία
  • Το όχημα εκπέμπει έντονο καφέ ή άσπρο καπνό μόνιμα

Επισκευή Βαλβίδας Ανακύκλωσης Καυσαερίων (EGR):

Στη * παρέχουμε τη δυνατότητα είτε να αντικαταστήσουμε με O.E.M (Original Equipment Manufacturer) βαλβίδα Egr είτε να καθαρίσουμε την υπάρχων από το carbon build και να γίνει αρχικοποίηση της διαδρομής τη.

Οικολογική Μετακίνηση

Στη * σεβόμαστε τη ανάγκη για καθαρό περιβάλλον και προσφέρουμε πακέτα μείωσης των εκπεμπόμενων ρύπων του αυτοκινήτου σε οικονομικές προσφορές. Ελέγχοντας τα εκπεμπόμενα καυσαέρια με τελευταίας τεχνολογίας αναλυτή αέρα καυσίμου Bosch, είμαστε σε θέση να ελέγξουμε τα εκπεμπόμενα καυσαέρια και σε περίπτωση ρυπογόνας εκπομπής να βρούμε την αιτία που τα προκαλεί, επαναφέροντας το κινητήρα στην εργοστασιακή του κατάσταση.

Ηλεκτρικά – Υβριδικά Οχήματα

Στη * είμαστε αρωγοί στη νέα τάση της Αυτοκίνησης για οικολογικότερη μετακίνηση. To τεχνικός μας  εκπαιδευτεί στα συστήματα ηλεκτροκίνησης και υβριδικών, παρέχοντας εξειδικευμένη συντήρηση και επισκευή τόσο του κινητήρα εσωτερικής καύσης και του ηλεκτροκινητήρα.